Afgelopen maandag had Jade haar oogonderzoek. Omdat ze prematuur is geboren en daarnaast kunstmatig beademend is geweest kan er netvliesschade zijn ontstaan.
Kort na haar geboorte en een aantal weken na haar thuiskomst is deze controle ook gedaan en toen zag alles er gelukkig goed uit. Maar omdat ogen tot ongeveer je 8e levensjaar zich blijven ontwikkelen moeten ze bij Jade in de gaten gehouden worden.

De 2 uur dat we in het ziekenhuis hebben gezeten (controle scheelzien, druppelen, controle oogscherpte en controle oogzenuw en blinde vlek) met daarbij het vele en soms lange wachten tussendoor was niet prettig voor zowel Jade als voor mij en Elco.
Al bij het eerste onderzoek raakte ze overstuur, en bij de volgende onderzoeken werd dit alleen maar erger en konden we haar steeds minder goed troosten… zo zielig!
Ze vind het al niks als we aan haar gezicht zitten, laat staan dat er iemand met een lamp in haar ogen wil kijken…. 🙁

Alleen de controle op haar oogscherpte moet over een 1/2 jaar herhaald worden omdat die niet helemaal precies gedaan kon worden en wat er was gezien was een kleine + in haar ogen, maar dat zegt voor nu nog niet zo heel erg veel.
Verder zag alles er gelukkig goed uit, dus geen reden om ons ernstige zorgen te maken!